Kinderoptocht Skôn Orre Gat

Zaterdag 18 Februari 2023

Ook dit jaar trekt de geheel vernieuwde kinderoptocht weer door het centrum van Skôn Orre Gat! Alle pracht en praal gecreëerd door de jongste uit de gemeenschap met aansluitend de prijsuitreiking tijdens het Kinder carnaval in “het carnavals theater” op de markt.

Motto 2023

# DJDED   Dit Joar Dubbel En Dik

Inschrijven

Inschrijven kan bij voorkeur digitaal via de website tot uiterlijk 17 februari 2023, daarnaast is het mogelijk om op de dag van de optocht tussen 12:00 en 13:00 “last minute” in te schrijven bij de organisatie op de kruising Doctor van Wamelstraat-st. Jorishof.

Categorieën

Inschrijven kan met een maximale leeftijd van 15 jaar. Er kan in 3 verschillende categorieën worden ingeschreven;

  1. 1 of 2 kinderen
  2. 1 t/m 5 kinderen
  3. 6 of meer kinderen

De startnummers kunnen op de dag van de optocht vanaf 12:45 bij de organisatie op de kruising Doctor van Wamelstraat-st. Jorishof. worden afgehaald. Deze dienen goed zichtbaar bevestigd te worden en dienen bij het overhandigen van de prijzen tijdens de prijsuitreiking weer aan de jury overhandigd te worden.

Jury

De deelnemers zullen door een onafhankelijke en deskundige jury worden beoordeeld tijdens de opstelling en gedurende de route. Er zal worden gekeken naar onderstaande punten:

  • Carnavaleske uitstraling
  • Uitvoering van het thema
  • Presentatie van het thema

Opstellen

Vanaf kwart over 1 kan er worden opgesteld op de Doctor van Wamelstraat. Inrijden vanaf de Sint Jorisstraat. Volg hier de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders.

De optocht vertrekt om 13:30uur

Route

Opstellen: Doctor van Wamelstraat

Vertrek: Sint Jorishof, Gasthuisstraat, Dekanijstraat, langs gasterij de Beurs, markt, Torenstraat

Einde: Het Carnavalstheater op het marktplein

Prijzen en prijsuitreiking

Stichting Skon Orre Gat stelt per categorie drie bekers ter beschikking. De prijsuitreiking vind plaats tijdens de kindermiddag in het Carnavalstheater op het Marktplein.

Wisselbeker basisscholen Skôn Orre Gat:
Vanaf carnaval 2014 stelt de Stichting Skôn Orre Gat ook een wisselbeker beschikbaar voor de basisscholen. Kinderen of groepen die de optocht van hun school gewonnen hebben kunnen tijdens de Kinderoptocht ook namens hun school deelnemen en dus meedingen naar deze wisselbeker.
Tijdens het scholenbezoek van de Stadsprins en Jeugdprins op vrijdag voor carnaval worden deze winnaars  uitgenodigd om ook namens hun school deel te nemen aan de Kinderoptocht om deze wisselbeker te bemachtigen.